وزارت کشور بریتانیا به ۴۰۰ مهاجر افغان ساکن شهرستان اسکس در نزدیکی شهر کولچستر اعلام کرده است که باید تا اوایل اوت هتلهای محل اسکان خود را تخلیه کنند وگرنه متخلف شناخته میشوند و آنها را به زور از هتلها اخراج خواهند کرد.
دولت بریتانیا این مهاجران را سال ۲۰۲۱ در چارچوب برنامه اسکان مجدد به این کشور انتقال داد. مهاجرانی که در این هتلها زندگی میکنند، میگویند اگر آنها را از هتل بیرون کنند، بیخانمان خواهند شد.
سرویس جهانی بیبیسی در گزارشی نوشت که شورای شهر کولچستر از وزارت کشور خواسته است هرچه زودتر زمینه تمدید اقامت این مهاجران افغان در هتلها را مهیا کند؛ زیرا اگر این افراد را بیرون کنند، با توجه به بحران کمبود مسکن، احتمال دارد تعداد بیخانمانها افزایش یابد.
در همین حال، وزارت کشور بریتانیا میگوید به مهاجرانی که هتلها را ترک کنند، کمک میشود برای خود محل اقامت تازهای پیدا کنند. این وزارتخانه تاکید میکند که هتل برای اسکان طولانیمدت مناسب نیست و این مهاجران پس از نزدیک به دو سال باید از هتل به خانههای مسکونی نقلمکان کنند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
دولت بریتانیا از ۱۵ اوت ۲۰۲۱ تا دسامبر ۲۰۲۲ در مجموع ۲۴ هزار نفر را از افغانستان به بریتانیا منتقل کرد. در میان این افراد، تعدادی از شهروندان بریتانیا نیز بودند. به دلیل نبود مسکن کافی، دولت بریتانیا مجبور شد مهاجران تازهرسیده را در هتلها اسکان دهد؛ اما با وجود گذشت نزدیک به دو سال، نتوانست برای این مهاجران محل زندگی دائمی فراهم کند.
تنها مهاجران در کولچستر نیستند که نامه خروج از هتل را دریافت کردهاند. در شهر چلمسفورد نیز به مهاجران دستور داده شده است هتلها را تخلیه کنند.
در همین حال، نهادهای فعال در امور مهاجران در تلاشاند امکان تمدید اقامت آنها در هتلها را فراهم کنند. این نهادها میگویند در صورت اخراج این افراد از هتلها، بیشتر آنان بیخانمان خواهند شد. ادی کمپل، مسئول سازمانی که به مهاجران کمک میکند، میگوید: احتمالا ۵۰ درصد از افرادی که هتلها را خالی میکنند، بیخانمان خواهند شد؛ زیرا بسیاری از صاحبخانهها حاضر نیستند به مهاجران خانه بدهند؛ چون آنان نه کار دارند، نه ضامن معتبری در کار است که آنان را ضمانت کند و آنها هم نمیخواهند ریسک کنند.
نقیب خلجی که از اوت ۲۰۲۱ با خانواده پنج نفرهاش در هتلی در شهر چلمسفورد زندگی میکند، میگوید در حال حاضر روی تاکسی کار میکند و چندین بار تلاش کرده است یک آپارتمان سهخوابه اجاره کند اما صاحبخانهها از او مبلغی معادل سه برابر درآمدش و همچنین ضامنی برای ودیعه گذاشتن حدود ۴۰ هزار پوند درخواست کردهاند.
به گفته نقیب، تعدادی از خانوادهها به فکر بازگشت به افغانستان افتادهاند زیرا زندگی در هتل برای آنها حکم مرگ تدریجی را پیدا کرده است. در همین حال دیوید کینگ، رهبر لیبرال دموکرات شورای شهر کولچستر، و پاملا دانلی، مدیر اجرایی شورای شهر، در نامهای از وزارت کشور بریتانیا خواستهاند اجازه اقامت مهاجران در هتلها را تمدید کنند وگرنه تقریبا ۲۰۰ نفر بیخانمان خواهند شد.
کینگ افزود: این مسئله وحشتناک است چون ما به مهاجران وعده دادیم که از آنان استقبال خواهیم کرد، از آنان حمایت خواهیم کرد، از آنان مراقبت خواهیم کرد؛ همانطور که آنها از ما و نیروهای مسلح ما حمایت کردند. وفا نکردن به این وعدهها خیانت محسوب میشود.
با این حال یک سخنگوی دولت ریشی سوناک میگوید که به نفع مهاجران نیست که ماه و سالها در هتل زندگی کنند. «ما ۲۸۵ میلیون پوند برای اسکان مجدد مهاجران افغان در نظر گرفتیم که با این بودجه میتوان زمینه تامین سرپناه برای آنان را فراهم کرد.»
بحران مسکن برای مهاجران جدید افغان به بریتانیا از همان آغاز روند تخلیه در اوت ۲۰۲۱ شروع شد. دولت به دلیل کمبود مسکن مجبور شد مهاجران را در هتلها اسکان دهد و حالا با وجود گذشت دوسال هنوز نتوانسته است برای اسکان مهاجران راهحل اساسی پیدا کند.